ŠKOLA REZIDBE VOĆAKA I VINOVE LOZE

ŠKOLA REZIDBE VOĆAKA I VINOVE LOZE

NAJAVA ŠKOLE REZIDBE U ORGANIZACIJI  FEDERALNOG AGROMEDITERANSKOG  ZAVODA U MOSTARU

Šestu godinu za redom u organizaciji Federalnog agromediteranskog  zavoda u Mostaru održava se organizirana škola rezidbe voćaka i vinove loze. Školu provode djelatnici Zavoda u praktičnom i teoretskom djelu, a teme se sastoje od rezidbe mladih vinograda, rezidbe ovisno o sortama bile one vinske ili stolne kao i opći principi rezidbe. Također, škola rezidbe uključuje i obuku u rezidbi voćaka sa općim principima rezidbe.

Praktični dio rezidbe biti će održan na eksperimentalnom poligonu Buna koji uključuje vinograd starosti 6 godina sa vinskim sortama aktualnim u regiji ( 15 sorti) - uzgojni oblik: jednokraki kordonac. Praktični dio u voćarstvu će održati se u voćnjaku na kulturama trešnja, višnja, jabuka,breskva,šipak,smokva i maslina. Ovisno o kulturi zastupljeni uzgojni oblici su vitko vreteno i vaza.

Pozivaju se svi zainteresirani proizvođači kao i hobisti koji žele prisustvovati školi rezidbe, da se prijave u Federalni agromediteranski zavod Mostar, ulica Biskupa Čule br.10, u periodu do 01.02.2017. godine ili na telefone:

036/335-053

036/335-054

036/335-060

Radnim danom u  vremenu od 8:00 do 16:00 sati.

Dokument: